top of page

Kost, Detox och Viktbalans

Man har räknat ut att vi under vår livstid får i oss 70 ton mat! Så vad vi väljer att äta har en oerhörd betydelse för vår hälsa. Vi kan stärka det friska genom att äta en kost som skapar hälsa och välbefinnande. Det innebär att vi tillför alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. Och vår egen inneboende självläkningsförmåga aktiveras.

Vilken fysisk kondition du än har just nu och oavsett vilka vanor du haft tidigare, kan du använda Livsstilsforums skräddarsydda program för optimal hälsa. T.ex. bli av med övervikt, bli fri från gifter som lagrats i kroppen under många år, slippa värk i leder och muskler. Du blir successivt friskare, rörligare och mer energifylld.

Under evolutionens gång har vi utvecklats tack vare en föda som stämmer med våra gener. Generna är mycket känsliga för den intracellulära miljön, vilken i sin tur påverkas av den mat vi äter. Alltså kan vi via kosten påverka vilka gener som slås av och på, vilket förstås också innebär att skräpmat aktiverar skräpgener.

Allt vi äter påverkar alla organsystem, vilket medför att även tankeförmågan och känslorna påverkas. Mat som ger en fullgod och väl avvägd näring är en förutsättning för att vi ska kunna tänka, koncentrera oss, lära oss nya saker och agera med empati och respekt i samvaron med varandra.

bottom of page