top of page

BrainYoga®

BrainYoga är ett effektivt verktyg mot stress, en stärkande friskvårdsmetod och en mjuk rehabiliteringsform med fokus på hjärnan och nervsystemet.

Yogan gör dig smidig, stark, uthållig och smart! Träningen består av yoga-övningar, medveten andning, meditation, rytmisk rörelsebehandling och kunskap om bästa kosten för hjärta och hjärna.

Människan kan klara sig i flera veckor utan mat och några dagar utan vatten, men hjärnan klarar sig mindre än fem minuter utan syre. Och en fjärdedel av syret i varje andetag används för att driva nervsystemet!

BrainYoga verkar på alla plan – kroppsligt, mentalt och känslomässigt. Dessutom leder meditation till en utbredd och fördjupad aktivitet i hjärnan. Under och efter djup meditation producerar hjärnan avslappnande alfa- & thetavågor.

Hjärtrytmen blir lugnare, blodtrycket sjunker och musklerna slappnar av. Vi laddar oss med fysisk och psykisk energi som förbättrar koncentration och fokus.

Praktiskt taget alla österländska discipliner – yoga, qigong, karate, aikido – använder medveten andning. Vi kan avsiktligt ta djupare och långsammare andetag och vi kan medvetet förflytta andhämtningen från bröstkorgen till magen.

bottom of page